dimarts, 16 de gener del 2024

HA MORT MN. ANTONI ORIOL


La matinada del 16 de gener ha mort a Sabadell, Mn. Antoni Oriol Vera, als 88 anys, que fou rector del Seminari Menor de Montalegre (la Conreria) de 1978 a 1992 i vicerector de 1971 a 1978, en època de Mn. García-Die. Havia nascut a Barcelona el 25 de gener de 1935. De 1992 a 2015 fou rector de la parròquia de Sant Miquel del Port, a la Barceloneta. Fa just un mes un grup d'exalumnes i exprofessors li van fer lliurament d'un llibre d'homenatge amb textos i dedicatòries de sacerdots i seglars que havien passat per la Conreria quan ell era superior i rector o per les diverses parròquies on havia estat. Va estar molt content i agraït per aquest detall. Mn. Oriol ha deixat una forta petjada en tots els que el vam conèixer i tractar, ja que va saber guanyar-se l'estima dels alumnes, superiors i professors pel seu tarannà pacífic i tranquil. En pau descansi. 

Les exèquies tindran lloc demà dimecres 17 de gener a les 16 h a la parròquia de Sant Miquel del Port de Barcelona. Demanem una pregària i un record per ell. En pau descansi Mn. Oriol, no l'oblidarem. 


CRÒNICA DEL FUNERAL

Va ser presidit pel bisbe Mons. David Abadias, i concelebrat pel rector de Sant Miquel del Port, Mn. Antoni Reina, a més d'altres sacerdots com Mn. Antoni Nello, Mn. Fidel Catalán, Mn. Joaquim Meseguer, Mn. Miquel Àlvarez i molts altres. L'església es van omplir de gom a gom de feligresos, familiars, amics i antics alumnes del Seminari Menor de la Conreria. Va ser una cerimònia molt emotiva. Es preveu fer-li un homenatge properament a l'antic Seminari Menor, avui alberg de la Fundació Pere Tarrés.