divendres, 13 de maig del 2022

EL RESTAURANT EL CAU HA TANCAT

Fa unes setmanes que el restaurant El Cau, situat davant de l'antic Seminari Menor, ha tancat les seves portes, després d'uns 80 anys d'activitat continuada (el 1943 ja existia un petit bar). Durant tot aquest temps ha estat regentat per la família Blasco. L'edifici original de El Cau es va construir el 1916, quan era només una torre rodona en la qual es va instal·lar el cau-museu del pintor badaloní Llorenç Brunet, estiuejant a Tiana. Fou després de la Guerra Civil quan el guarda de la Colònia Bosc, Luciano Blasco i la seva família, van començar a viure-hi i a fer anar un petit bar i restaurant, al qual acudien excursionistes i també familiars dels seminaristes. 
Per als que vam estudiar al Seminari Menor de la Conreria, El Cau és un lloc quasi mític i sempre present en la nostra memòria col·lectiva, on a vegades alguns agosarats hi anaven d'amagat a buscar algun refresc o cerveses. Sembla ser que la crisi provocada per la pandèmia del covid ha provocat finalment el tancament d'aquest entranyable restaurant. 
La foto que posem és de la col·lecció del Sr. Toffoli de Tiana) Tot i que s'hi llegeix La Conreria - Tiana (telèfon 3), en realitat, és del terme de Sant Fost de Campsentelles, el que passa és que el telèfon depenia de la centraleta de Tiana. De fet a l'Arxiu Municipal de Sant Fost es conserva la llicència d'obra del Cau Brunet de 1916.