dilluns, 15 de març del 2021

VÍCTOR DEL ARBOL PUBLICA UN NOU LLIBRE (ENTREVISTA A LA VANGUARDIA)


L'exalumne de la Conreria, Víctor del Árbol, ha publicat una nova novel·la, que en aquest cas té algunes coses d'autobiogràfiques: "El hijo del padre". Ahir al diari La Vanguardia es va publicar una entrevista a doble pàgina a l'autor i en ella parla dels seus orígens extremenys, de la seva infantesa al barri barceloní de Torre Baró i també, breument, de la seva estada al Seminari. No ho diu que va ser al Seminari Menor de Montalegre, però els que el recordem sí que ho sabem: va estudiar-hi el BUP, de 1982 a 1985. Després es va fer mosso d'esquadra i finalment escriptor a temps complert. Del Árbol sempre o quasi sempre que l'entrevisten parla de la importància que va tenir per a ell el fet d'haver estudiat a la Conreria. Ara és un novel·lista d'èxit... fins i tot va guanyar el Premi Nadal fa uns pocs anys. Enhorabona per tot!

L'OPINIÓ DE L'ESCRIPTOR SOBRE LA FORMACIÓ QUE VA REBRE AL SEMINARI DE LA CONRERIA:

En una entrevista al escritor Víctor del Arbol, en El Periódico de 2016 dice esto del Seminario Menor: “El seminario me proporcionó una formación intelectual increíble. Contrariamente a lo que la gente piensa, lo primero que te enseñan es a dudar de todo. Allí aprendí a organizar el conocimiento, a estructurar la cabeza... ¡a pensar! Y a compartir”.

Le proporcionó también una familia cuando la suya, en los años más duros de la crisis industrial de los 80, se mudó a Almendralejo (Badajoz). Su padre había heredado unos terrenos y tenían la oportunidad de empezar una nueva vida. Víctor se quedó solo en Barcelona, en aquel atípico hogar. 

En 20 minutos, tambén en 2016, dijo igualmente sobre el Seminario Menor:

“Pregunta: ¿Hasta dónde està aquel seminarista en el escritor que es hoy?R: “Es una parte fundamental. Te da una formación humanista buenísima y te enseña a ser critico, introspectivo, te enseña a pensar y reflexionar.”