dijous, 22 de març del 2018

GUIA DEL SEMINARI MENOR, CURS 1982/1983

De tant en tant ens envien documents que són autèntiques joies i que refresquen la nostra memòria. En aquest cas es tracta de la Guia escolar del Seminari Menor Diocesà "Santa Maria de Montalegre" curs 1982/1983, o sigui, del Seminari de la Conreria. És un fulletó senzill, de 12 pàgines, i que començava amb "Notes per a la història de Seminari Menor". Després sortia el calendari escolar, on s'indicava el dia d'entrada, els dies de festa i vacances, les dates de les avaluacions, reunions del claustre i els dies d'exàmens de promoció i de recuperacions. La part més interessant és on sortien per ordre alfabètic tots els alumnes amb les seves adreces particulars, telèfons i el curs al qual pertanyien. La guia es tancava amb la relació dels professors i superiors.
 
D'aquestes dades podem dir que aquell curs el Seminari Menor tenia 105 alumnes (sis anys abans, al curs 1977/1978) havia tingut el doble, uns 200. Doncs, bé, d'aquests 105, 100 estaven interns (de dilluns a divendres) a la mateixa Conreria i 5 eren alumnes claretians que dormien a Montgat però pujaven cada dia a assistir a classes al Seminari. Hem pogut fer una estadística de les poblacions i ciutats d'origen dels estudiants de la Conreria, i surt aquest rànquing:
 
-Barcelona: 33 alumnes
-Mollet del Vallès: 11
-Sant Fost: 10
-Badalona: 9
-Martorelles: 5
-Parets del Vallès: 5
-El Prat de Llobregat: 5
-Sabadell: 4
-Santa Coloma G: 3
-Cornellà: 2
-Montcada: 2
-Centelles: 2
 
I poblacions amb un sol alumne estaven Cubelles, Sant Celoni, Vilafranca del Penedès, Sant Andreu de la Barca, Montmeló, La Llagosta, Tiana, Terrassa, Aiguafreda, Amer, Sant Boi, Cardedeu, Viladecans i Olesa.
 
L'equip de superiors interns estava format per Mn. Antoni Oriol (rector), Mn. Jordi Sotorra (vicerector), Mn. Jaume Masvidal (director espiritual), Mn. Antoni Nello, Mn. Lluís Martínez i tres joves ajudants que eren Esteve Ribas, Lluís Castells i Dídac Chías. El professorat es completava amb Pelegrí Bernial, Mn. Leandre Casamor, Josep Cervera, Mn. Jaume Fàbregas, Mn. Segimon Garcia, Jordi Garriga, Joan Josep Masegosa, Mn. Francesc Nicolau, P. Jaume Sidera, P. Salvador Solà, Mn. Jaume Sust, Joan Trepat, P. Lluís Vila i Mn. Agustí Viñas. Administrador: Sr. Josep Vidal.