dimecres, 28 de desembre del 2016

JUSTO HERNÁNDEZ, IN MEMORIAM

Ens hem assabentat amb uns mesos de retard, de la mort de Justo Hernández Hernández, que fa uns anys es va posar en contacte amb la nostra web i ens envià les memòries de la seva estada al Seminari de la Conreria, En els seus records, molt ben escrits, parlava del rector Mn. Altès, i de professors com Mn. Campo, Mn. Casañas, Mn. Fàbregas o el seu confessor Mn. García-Die, entre d'altres. Justo havia nascut a Alconchel (Badajoz) el 1937 i essent un nen arribà a Barcelona, entrant al Seminari Menor el 1950, on s'estigué fins el 1955. Després marxà a França, amb vint anys, on visqué fins a la seva mort, en concret a Lyon / Villerbaunne. Estiuejava a Blanes. Morí a Barcelona el 24 de juliol de 2016. Les seves memòries, titulades Recuerdos de un ex-seminarista (2007) van ser publicades resumides a la revista Campsentelles (2008 i 2009) i es poden consultar íntegres al web de l'Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès (Barcelona). Un altre obra seva és: Los Panduros de Alconchel. 

Una de les seves filles, Azucena, en nom de la família, ens ha enviat unes fotografies i una nota que reproduïm aquí:

"Justo nació el 12 de febrero de 1937 en Alconchel y se fue el 24 de julio de 2016. Se vino a Francia con 20 años después de casarse con mi madre Carmen. Tuvo cuatro hijos: Mari, Amparo, Azucena y Juan Justo; cinco nietos y seis bisnietos. Fue un esposo, padre, abuelo y bisabuelo de los mejores. Papá trabajó mucho para que no nos faltara de nada. Muy atento con todos nosotros. Siempre escribiendo su biografía, o poesías, o leyendo, siempre cultivándose". 

Justo va mostrar sempre un gran afecte i enyorança pel seu temps al Seminari de la Conreria. De les seves memòries reproduïm aquest fragment que feia de colofó als seus records:

"Justo sueña con la Conrería muchos años después...Anoche estuvo subiendo y bajando por las cuestas de Tiana a la Conrería. Cuanto más tiempo pasa, más cierto está que se dejó algo importantísimo por hacer en aquel cerro. Sueño vulnerado, acción, gesto o palabra no cumplida; abandono de un proyecto, desgarro en el joven corazón de Justo joven, que vuelve a desgarrarse en Justo viejo. Este relato no tiene fin. Como no lo tienen los sueños de Justo. Ni sus ilusiones perdidas, ni su subir y bajar por las cuestas de la Conrería. "Soñaba pues el ciego que veía, y como nunca viera, soñaba lo que quería."

Un sentido pésame a su familia y amigos. Amigo Justo, descansa en paz. En nombre de todos los antiguos alumnos del Seminario Menor de la Conreria (Barcelona). 

En estas fotos, vemos a Justo Hernández con otros compañeros de la Conreria, arriba, el primero por la izquierda, tocando la armónica, abajo, el segundo por la derecha. (Fotos cedidas por su familia). 


dimarts, 20 de desembre del 2016

BON NADAL I FELIÇ ANY 2017 !

Us desitgem un Bon Nadal i un Feliç Any 2017 a tots els que de tant en tant mireu aquest web. Són temps de recolliment a la llar, temps de retrobades, de caliu familiar i cristià. Amb aquesta imatge de la Conreria nevada, de febrer de 2013, ens vénen a la memòria aquells hiverns que vam passar com alumnes interns al Seminari de la Conreria, aquelles nits fredes on molts dormien amb mitjons i fins i tot amb bufanda, als dormitoris de la part vella de l'edifici. Abans d'anar a dormir els tutors havien encès durant una estona unes estufes de butà per escalfar les habitacions (hi havia barracons o habitacions amb 10 llits, i altres més grans on potser hi cabia tot un curs de 30 o 40). Aquells festivals de cançons de Nadal i aquell pessebre a l'entrada, a la porteria. En fi, molts records que amb el temps es van fent llunyans però a la vegada més entranyables. Bon Nadal a tothom ! ¡Feliz Navidad a todos!

dilluns, 5 de desembre del 2016

25 ANYS DE SACERDOCI DE JOSEP MARIA TURULL

El proper 18 de desembre se celebrarà a Barcelona, al Seminari Conciliar, el 25 aniversari de l'ordenació de mossèn Josep Maria Turull Garriga, ordenat el 1991. Mn. Josep Maria, natural de Parets del Vallès, va estudiar el BUP al Seminari Menor de la Conreria, de 1980 a 1983, després passà al convictori de les Corts i al Seminari Major de Barcelona. Des del 2005 és rector del Seminari Conciliar de Barcelona. Per molts anys! (veure programa de l'acte en la imatge adjunta).