dimarts, 26 d’abril del 2016

OBRES DE REMODELACIÓ A LA CONRERIA

Durant aquest primer trimestre de l'any a l'edifici de la Conreria s'han portat a terme unes notables millores. Primerament ha estat repintada tota la façana de la part antiga, tant el costat Nord (el que mira al Vallès) com el costat Est, o sigui la façana que mira al pati i al Cau. Ha estat pintada de color beige i la veritat és que ha quedat molt bé. Feia molts anys que no es pintava i sobretot la paret Nord es trobava molt deteriorada, plena de taques i humitats. També han estat rehabilitades les habitacions de la primera planta de l'alberg, que com sabeu des de 1998 és una casa de colònies, i s'han posat unes pèrgoles de fusta amb bancs al pati, a prop de la barana de sobre la piscina. Les obres han estat gestionades per la Fundació Pere Tarrés, que té cedit l'antic Seminari, propietat de la Cartoixa. El cost total de les obres ha sigut de 1.242.000 euros, els quals han estat aportats pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del govern d'Espanya i per la Diputació de Barcelona, segons es pot veure al plafó acreditatiu que hi ha a l'entrada. Una bona notícia, perquè la vella Conreria ha quedat com a nova.


dimecres, 20 d’abril del 2016

DOS LLIBRES D'EXALUMNES PER SANT JORDI

S'apropa la Diada de Sant Jordi i us volem parlar de dos llibres escrits per antics alumnes de la Conreria. Un, el més recent, és El gran silenci escrit per Marcel Capellades, actualment ermità a Sant Salvador de Bellver (Sant Boi de Lluçanès), on explica les seves experiències com a cartoixà (va estar a la Grand Chartreuse i a Montalegre) i com a eremita. Ha estat publicat per Pagès Editors i té 122 pàgines. El segon llibre és la novel·la Damià el cartoixà i la guerra dels Segadors, co-escrit per Lluís Carbonell, també antic alumne de la Conreria i ambientat al segle XVII, amb un monjo de Montalegre com a protagonista. Publicat per SL CIMS 97, té 577 pàgines i ja fa un any i mig que va sortir, però el podem considerar encara com una novetat. Són dues propostes, entre moltes, de cara al proper dia de Sant Jordi.
ATENCIÓ: El Gran Silenci serà presentat pel seu autor a la biblioteca de Tiana, dijous 12 de maig a les 7 de la tarda. 

dilluns, 11 d’abril del 2016

CENTRE CULTURAL IMAGINARI KIKU MISTU

L'exalumne de la Conreria Quico Molina, àlies Kiku Mistu, ha encetat una nova aventura en la seva trajectòria professional. En aquest cas es tracta del trasllat del seu Centre Cultural Imaginari Kiku Mistu al Mas las Heras de Canet d'Adri (Girona). De la mà de la Fundació Focus Engelhorn, Kiku Mistu portarà a aquesta singular masia fortificada els seus nous espectacles, entre els últims dels quals podem destacar El Cenacle i l'Eremita, The Last Cabaret o Homo Viator. Kiku Mistu, que va fundar el 1982 amb altres companys de la Conreria el grup Xirripouxiclet, és sens dubte, un dels antics alumnes més singulars i originals que ha donat el Seminari Menor de Montalegre. Fotos: www.kikumistu.com.