dilluns, 22 de febrer del 2016

DAVID ABADIAS, NOU DEGÀ DE LA FACULTAT D'HISTÒRIA, ARQUEOLOGIA I ARTS CRISTIANES DE BARCELONA

L’exalumne de la Conreria, David Abadías Aurín, ha estat nomenat nou degà de la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes (FHEAG) per l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, com a Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià. Abadías substitueix Armand Puig, que ha ocupat el càrrec des de la creació d’aquesta facultat l'octubre de 2014.

David Abadías i Aurín (Barcelona, 31 de juliol de 1973) es va llicenciar en Teologia, especialitat Sagrada Escriptura, per la Facultat de Teologia de Catalunya, i en Història de l’Església per la Facultat d’Història Eclesiàstica de la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. És doctor en Història de l’Església per la mateixa universitat de Roma. La seva tesi doctoral va ser “La influència de quatre teòlegs espanyols durant el regnat de Maria I Tudor d’Anglaterra (1553-1558): Fray Bartolomé de Carranza, fray Alfonso de Castro, fray Bernardo de Fresneda i fray Pedro de Soto” (PUG, 2008). Va rebre l’ordenació sacerdotal el 13 de desembre de 1998. Mn. David va estudiar a la Conreria els cursos de BUP i COU, dels anys 1987 a 1991.

És professor d’Història de l’Església medieval (FTC i FHEAG), de Metodologia i fonts Històriques (FHEAG) i de Cultura i Cristianisme a l'Edat Moderna i Contemporània (FHEAG). Ha estat cap del Departament d’Història de l’Església de la FTC (fins 2014), i cap de Publicacions de la FTC i de la FHEAG, a més de coordinador acadèmic de la FHEAG. Ens alegrem de que un antic alumne del Seminari Menor de Montalegre (la Conreria) estigui obtenint aquests èxits professionals. Enhorabona Mossèn David! 

(font: www.catalunyareligio.cat