dissabte, 30 de gener del 2016

HOMENATGE A MN. ANTONI ORIOL

Avui al migdia s'ha celebrat a Barcelona un dinar en el transcurs del qual se li ha fet un sentit homenatge a Mn. Antoni Oriol amb motiu de la seva jubilació el passat mes de setembre. Ha estat organitzat per un grup d'antics professors i educadors del Seminari Menor de la Conreria en l'etapa en què Mn. Oriol havia sigut rector (1978-1992). El professor Sr. Joan Trepat, en nom dels presents li ha fet lliurament d'un obsequi: un val per a tres dies d'estada a Montserrat i li ha llegit un emotiu text que reproduïm tot seguit:

Benvolgut Mn. Antoni Oriol,

Diuen que tots venim al món amb una missió. Molts la troben i altres arriben al final del camí sense descobrir-la. Nosaltres sabem que vostè ha complert aquesta missió amb escreix, ha vingut al món a fer el bé, ha sembrat el bé, moltes vegades sense que li demanin...des dels primers temps a la Prote i a Sant Francesc al Poblenou, fins al final a Sant Miquel a la Barceloneta. Ha demostrat de forma continuada la seva ajuda desinteressada als qui li demanaven i als qui vostè intuïa que la necessitaven. 

Nosaltres donem fe de tants i tants adolescents que van passar pel Seminari Menor de la Conreria, als qui vostè va ajudar acadèmicament, però sobre de tot humanament com a persones, fent crèixer i brillar els seus valors. Tots els qui hem tingut l'enorme plaer de treballar amb vostè a La Conreria, i la gran sort de comptar amb la seva amistat, li volem agrair tot el que ha fet, el que fa i el que farà per tota la gent que l'envolta...i volem manifestar-li la nostra admiració! 

De vostè es pot dir que ha passat, passa i passarà per la vida fent el Bé! Gràcies per comptar amb la seva amistat! ...

Els seus Amics per Sempre.

Professors i educadors del Seminari Menor de la Conreria

Nosaltres també diem: GRÀCIES PER TOT MOSSÈN ORIOL!


dijous, 7 de gener del 2016

L'EXALUMNE VÍCTOR DEL ARBOL GUANYA EL PREMI NADAL DE NOVEL·LA

Victoriano del Arbol ( Víctor en el món literari, Barcelona, 1968) i antic alumne del Seminari Menor de la Conreria va guanyar ahir el prestigiós el 72è Premi Nadal de literatura en llengua castellana. Del Arbol es va presentar amb l'obra La víspera de casi todo, on narra les vicissituds d'una dona d'alta societat que marxa a la costa gallega fugint del seu passat. A aquest premi es van presentar 341 novel·les procedents la majoria d'Espanya (principalment de Barcelona i Madrid), però també d'Alemanya, Argentina, Xile, Colòmbia, Costa Rica i EEUU. Al setembre passat ja havia guanyat el Gran Premi francès de literatura Policíaca en la seva categoria internacional amb el text Un millón de gotas. Enhorabona Victoriano!