dilluns, 24 de novembre del 2014

MOSSÈN JOAN ROVIRA, IN MEMORIAM

UNA CARTA SOBRE MN. JOAN ROVIRA A CATALUNYA CRISTIANA

Aquest cap de setmana s'ha publicat a Catalunya Cristiana, la carta d'una feligresa que seguidament reproduïm per seu contingut emotiu i sincer: "Recordant Mn. Joan Rovira. Mn. Joan Rovira Rodríguez, rector de l'església de Sant Ramon de Penyafort, va morir el passat 29 d'octubre. El seu cor, el seu gran cor, va deixar de bategar. Va arribar fa nou anys procedent de Sant Andreu de Llavaneres. 
El vaig conèixer el febrer de 2008, quan va celebrar la missa exequial de la meva mare. Les seves emotives paraules em van captivar. Les seves profundes homilies sobretot quan se sortia del guió, la seva veu vibrant i sensible, mai et deixaven indiferent, arribaven al fons. Fàcilment et senties identificada, a vegades fins a l'emoció. De caràcter impulsiu i oratòria fàcil, li brollaven les paraules del cor. 
Temps després, vaig començar a assistir a la celebració del diumenge al vespre. A la sortida ens reuníem a l'atri. Èrem cinc o sis; compartíem inquietuds però sobretot, soledats. Ens donaven les deu de la nit i ens acomiadàvem amb tristor. Ja res no serà igual. 
Mn. Joan, li demano que m'ajudi a practicar les seves homilies, a resar el Parenostre com si fos la primera vegada, i també a Mn. Carles. La veritat, mossèn, la meva vida cristiana va canviar quan el vaig conèixer. Guardi'm un raconet en el cel. El recordaré sempre. ADELA VIVES. Barcelona" (Catalunya Cristiana, 30 de novembre de 2014, pàg. 13). 

NOTÍCIA DE LA SEVA DEFUNCIÓ

El passat 29 d'octubre va morir als 73 anys Mn. Joan Rovira Rodríguez, prevere de l'arxidiòcesi de Barcelona. Mn. Joan Rovira va ser superior del Seminari Menor de la Conreria del 1977 fins al 1982. Va ser tutor de diversos cursos de BUP i professor de religió i llengua, tant a EGB com a Secundària. Les seves exèquies van tenir lloc el dia 1 de novembre a les 11 h a la parròquia de Sant Ramon de Penyafort, a Barcelona, d'on era rector. Mn. Carles Mas de Xaxars, successor seu a la parròquia i com ell, antic superior del Seminari Menor, ens convida a la missa exequial pel seu etern descans que té lloc el dilluns 24 de novembre a les 20 h, a la mateixa parròquia de Sant Raimon de Penyafort. Descansi en Pau.

dilluns, 3 de novembre del 2014

NOTÍCIES DE LA CARTOIXA DE MONTALEGRE

De tant en tant ens arriben noves de la cartoixa de Montalegre, monestir que com ja sabeu està molt vinculat al Seminari Menor (de fet els cartoixans eren i són els propietaris de la Conreria). Algunes novetats són: aquest estiu han estat pintades totes les façanes i parets del Pati d'Honor, de color blanc trencat i al mig del pati s'ha plantat gespa. També s'han efectuat obres de remodelació i renovació de les cel·les o casetes que donen al mar. Aquestes són les cel·les més utilitzades pel monjos (actualment n'hi ha dotze cartoixans i el prior o rector és des de fa un any i mig dom José Manuel Rodríguez). L'associació d'Amics de la cartoixa de Montalegre està preparant el Congrés Internacional sobre l'orde que se celebrarà a Barcelona la tardor del 2015, amb motiu dels 600 anys de la fundació del monestir de Montalegre el 1415. Seguirem informant.