dilluns, 5 de maig del 2014

REVISTES EDITADES PELS ALUMNES


Un fet interessant de la vida del Seminari Menor de la Conreria és que en diverses èpoques els alumnes, especialment els dels cursos superiors, van editar unes revistes o butlletins de circulació interna. De forma casual i quasi miraculosa ens han arribat alguns exemplars que són aquests: El Nostre Esplai, núm. 1 (setembre 1965); Comunidad (novembre 1976), El Conreu, núm. 0 (setembre 1977) i 7 (març 1978), La Nostra Veu, 6 (març 1986), 8 (maig 1986), La Nostra Veu III Època, 4 ( juny 1989), i 5 (abril 1990), Seminari School Magazine (maig 1995). En aquestes revistes hi havia escrits dels alumnes i dels superiors, entrevistes a professors, notícies del Seminari i altres temes diversos. 
Per exemple, al número de novembre de 1976 de la revista Comunidad, editada pels de COU trobem escrits de superiors com Mn. Fornells (director espiritual), Mn. Antoni Oriol (vicerector), Mn. Jordi Sotorra (superior) i un poema de Mn. Manuel Tort. Hi ha col·laboracions dels alumnes amb textos de Carlos Tomàs Torres (8è EGB), Almeda (1r BUP) , Josep Iborra (COU) i José (COU). Hi ha també una entrevista a Mn. Jaume Fàbregas on respon preguntes sobre jaciments arqueològics propers a la Conreria com Les Maleses, dolmen Fàbregas i Penja-Bocs. Després hi ha uns textos de pensament i reflexió signats per Manolo (COU) i Juan Antonio Gil (1r BUP). La revista acaba amb unes breus seccions de "Chistes y pasatiempos" i "Deportes". Era bilingüe, amb textos en català i castellà. A través d'aquestes publicacions es poden reconstruir aspectes curiosos de la vida del Seminari i del seu funcionament intern.
Demanem als antics alumnes que en tinguin alguns exemplars d'aquests butlletins, que ens els facin arribar digitalitzats al correu de la web: seminariconreria[arroba]gmail.com. Moltes gràcies!!