dissabte, 23 de febrer del 2013

NEVADA A LA CONRERIA

Avui, com a bona part de Catalunya, ha caigut una notable nevada a la zona muntanyosa de la Conreria, entre els termes de Tiana i Sant Fost de Campsentelles. Un antic alumne que ha pujat aquest matí ha fet aquestes fotos i ens les ha enviat. Ens ha explicat que a la zona del Seminari hi havia en alguns punts quasi un pam de neu. Ha pujat molta gent de les rodalies, tant del Maresme com del Vallès, a gaudir de la neu i en certs moments hi hagut un col·lapse circulatori a la carretera, just al davant del Cau. A la primera foto veiem la façana de la part antiga de la Conreria. A la següent, feta des del bosc, la part que dóna al Maresme, es distingeix clarament l'edifici on vivien les monges que ens feien el menjar. I a l'última una bonica imatge de la Cartoixa de Montalegre.

dijous, 14 de febrer del 2013

CELESTÍ V, UN PAPA QUE TAMBÉ VA DIMITIR (per David Abadias)

El sacerdot i exalumne del Seminari Menor de la Conreria, Mn. David Abadias Aurin, cap del departament d'Història de l'Església de la Facultat de Teologia de Catalunya,  ha publicat aquest dimarts, 12 de febrer, a La Vanguardia, un article titulat: "Celestino V, el papa eremita". En ell fa un repàs a la interessant història de Pietro Angelerio (després conegut com Pietro di Morrone) , un monjo i sacerdot, que el 1239 es va retirar per portar una vida eremítica, dedicada a la pregària i la meditació. L'agost de 1294, quan tenia 84 anys, els enviats del cardenals el van anar a veure a la cova on vivia i li van dir que l'havien elegit com a nou papa. Ell va acceptar en un primer moment, però al cap de 5 mesos va abdicar ja que va dir que no estava prou preparat ni tenia prou forces per exercir aquella responsabilitat: "Espontània i lliurement, deixo el pontificat i renuncio expressament al tron, al pes i als honors que això comporta." Va ser, doncs, un precedent de l'actual renúncia del papa Benet XVI, un gest que ha trasbalsat l'Església, però que a la vegada és un exemple d'humilitat per a tots.

dimecres, 6 de febrer del 2013

MOR MN. IGNASI MORA, ANTIC ALUMNE I SUPERIOR


El dia 1 de gener de 2013 moria a Barcelona Mn. Ignasi Mora Terrats, prevere diocesà i antic superior del Seminari Menor a La Conreria.

Mn. Ignasi havia nascut a Sant Andreu de Llavaneres el 20 de febrer de 1942. Ingressà en el Seminari Menor i després passà al Seminari Major. Rebé l'ordenació sacerdotal l'any 1968. Entre els anys 1967, essent encara diaca, i l'any 1971 va ser superior i professor a La Conreria, deixant-hi un bon record entre els alumnes.

Posteriorment va ser vicari de la parròquia de Sant Miquel de Molins de Rei, i rector de les parròquies de Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat , de Sant Andreu de la Barca i de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès. En el moment de la seva defunció era rector de la Basílica de Santa Maria del Mar a Barcelona. Les exèquies foren presidides pel Cardenal Lluís Martínez Sistach el dia 3 de gener, amb gran afluència de preveres i feligresos. Descansi en pau.