divendres, 26 d’octubre del 2012

ORDENACIÓ SACERDOTAL DE MN. JOAN FERRERO, ANTIC ALUMNE DE LA CONRERIA

Diumenge 28 d'octubre de 2012, a les 6 de la tarda, té lloc a la catedral del Sant Esperit de Terrassa (foto adjunta) l'ordenació sacerdotal de Mn. Joan Ferrero Mora i Mn. Mario Jurado. Joan Ferrero va ser alumne del Seminari Menor de Montalegre (la Conreria) els últims tres anys d'aquest centre (1995-1998). Al Seminari Menor va tenir com a formadors Mn. Josep Anton Arenas, Mn. Sergi Gordo i Mn. Fidel Catalán. Després continuà com a seminarista al Convictori de les Corts, on s'instal·là el Seminari Menor en tancar la Conreria, on també tingué el mestratge de Mn. Joan Sabé. És un goig per a tots nosaltres que un antic alumne de la Conreria arribi al sacerdoci. Que Déu beneixi el nou camí que comença.

dilluns, 1 d’octubre del 2012

UN PROSPECTE DEL SEMINARI DE 1965.

Ens ha arribat un document històric, un curiós prospecte de difusió del Seminari Menor que déu ser dels volts de 1965-1966, ja que a la portada es veu una foto de la Conreria i ja estava feta la part nova, que va entrar en funcionament el 1964-1965. Aquest fulletó es va editar durant el rectorat de Mn. Josep Campo. El fulletó explica què era el Seminari, qui hi podia entrar i hi ha una sèrie de petites fotografies. En una d'elles es veu Mn. Jaume Masvidal confessant. Mn. Jaume va ser superior a la Conreria en la seva primera etapa entre 1961 i 1967. Hi ha una part del prospecte que diu: "Seminario Menor...así se llama. No es un colegio cualquiera de Bachillerato, es la casa de formación sacerdotal de la Diócesis, en él se estudia la etapa primera de la carrera eclesiástica, en la que se incluye el Bachillerato Elemental...niños y jóvenes de casi todas las parroquias del Obispado, al sentir la llamada del Señor, piden la admisión cada año...No está abierto para todos. Una selección seria conserva los elegidos: los de alma fervorosa, de talento suficiente, buen carácter, corazón sano.....Vienen de familias cristianas de la Diócesis. La comunidad parroquial a la que pertenece su familia los presenta y vela por ellos. Reciben bajo la tutela directa de la Iglesia los máximos cuidados....Un grupo de sacerdotes, superiores y profesores se dedica totalmente a ellos, y procura que no les falten los medios necesarios para su completa formación: piedad sólida, estudio serio, juegos, deportes, excursiones; solfeo, piano, audiciones musicales; cine educativo, teatro, etc, para que sean sacerdotes piadosos, celosos, sanos, profundos, dinámicos..."


Hi ha unas instruccions que entre altres coses diuen que el cost o pensió era de 13.500 pessetes anuals i que s'havien de pagar en tres terminis. Entre altres coses es diu que els alumnes del Grau Elemental (de 1 a 4rt) havien de tenir tres "guardapolvos según el modelo del Seminario": es refereixen a la típica bata a ratlles fines blanques i blaves. A l'inici del curs s'havien d'abonar també 700 pessetes per llibres i imprevistos. Els alumnes encara estaven interns tres mesos seguits (de setembre al Nadal, de Reis a Setmana Santa, i fins a l'estiu) i s'especifica que els pares els podien venir a visitar els diumenges de 10 a 1 del migdia. El curs de selecció es feia l'última setmana d'agost. En fi, es tracta d'un document força curiós i interessant per a la història del Seminari de la Conreria. Ens va ser facilitat per Mn. Francesc Nicolau, i pertanyia al seu nebot Francesc, el qual ens el va donar molt amablement.